dimecres, 17 de juny del 2015

Tots contra Mas........o quasi tots...

       

                                                                   
         

               Mai hauria pensat que algun dia escriuria això. Mai he sigut convergent, ni tan sols li he donat el meu vot, tret de les autonòmiques de 2012. Confeso que el meu vot era per Erc. Ara però he de reconeixer que m'agrada molt la feina que esta fent Artur Mas i Cdc al capdavant del proces. Des de Madrid, des de Catalunya, i moltes vegades des de dins de casa, ha estat atacat, insultat, denúnciat i ara fins i tot, pot acabar inhabilitat.

               Hem arribat molt lluny, en el cami de la independencia. i si fa uns quants anys, algú haguès dit que seria Ciu, qui lideres un proces cap a la independencia, l'haurien tancat per boig. Molts fan campanya, dient que Mas i Ciu no són de fiar, però curiosament, l'unic que no ha variat el discurs, es ell, mentres que n'hi ha altres que només miren pels interesos de partit. De fet, i per ser justos, he de dir que la Cup, també és mostra fidel als seus principis, i tot i que no coincideixen en la forma, estan d'acord en el fons, i són conscients que no tindrem la independencia, si no anem tots junts. Són molt significatives, les abraçades entre Artur Mas i David Fernandez, tot i els escarafalls que han fet alguns partits " d'esquerres".

                 És va acostant el 27 S, i arriba l'hora de la veritat. Ara tothom és treu la careta, i alguna penja " l'habit "i surt del convent per llençar-se a l'arena politica. Podemos i Proces Constituent, han deixat clara la seva postura. Per ells la prioritat no és la independencia, sino fer fora a Mas.

                  El "flamant"escollit candidat al 27S, l'editor de la revista "cafe amb llet", Albano Dante Fachin, ha manifestat clarament, que no vol la independencia. Bé, al menys ho diu clar. Per ells, la prioritat són evitar les retallades i l' eix social. El que no diu, no sap o no vol saber, és que sense eix nacional, no hi ha eix social. No siu, no sap o no vol saber, que les retallades venen imposades des de Madrid. que a més d'ofegar-nos econòmicament, ens ve al rescat, i ens deixa els nostres diners, amb interessos. ( Puta i pagant el llit.). Tampòc és cap sorpresa, perque la Gemma Ubasart ja va dir que farien una campanya basada en l'odi a Mas. El xicot de "cafe amb llet" també és un lluitador anti-Mas. Si algu ha llegit la revista, veura que és un monogràfic antu Ciu-Mas. Això és Podemos a Catalunya. Cada dia estic més convençut, que els ha creat l'estat per aturar el proces sobiranista, que ells no han pogut.

                     Els de Proces Constituent, és a dir l'ex-monja Forcades i Arcadi Oliveres, que en un principi semblaven voler la independencia, tot i que mentre feiem la V, ells encerclaven "La Caixa", ara la Forcades, un cop abandonat el convent, diu que vol la independencia però sense Mas, que ve a ser el mateix que demanar la lluna. L'Arcadi, deixa anar que assolir la independencia és secundaria, i que cal prioritzar laa justicia social. Curiosament, és el mateix discurs que te Icv, que no són ni carn ni peix, i han d'anar a remolc d'altres formacions per no perdre la cadira.

                      Ara, els Podemos-Proces Constituent-Icv, volen impulsar, un gran bloc d'esquerres de cara al 27S, per lluitar contra Mas i fer-lo fora de la generalitat, tot i que Podemos ja ha dit que no ho veu factible. Han intentat acostar-se a la Cup, però els "cupaires" ja han deixat clar que per ells la independencia és de màxima prioritat i Quim Arrufat, ha dit que hi ha partits que viuen de " matar a Mas", en clara referencia a Podemos,Proces Constituent i Icv.

                      Pel que fa a Ciu, també ha arribat l'hora de clarificar posicions i deixar-se d'ambiguitats. Ha donat un ultimatum a la direcciò d' Uniò, perque deideixi si s' uneix al full de ruta signat per Cdc i Erc, on també hi han les Cup, amb matissos. Ara mateix, Uniò esta analitzant l' ultimatum per prendre una decisiò. En la consulta interna que va fer Uniò el 14 de juny, va quedar palesa la divisiò que hi ha al si del partit. Els favorables a la independencia s'han reunit aquest matí amb L'Anc i Omnium, i el president Mas ja ha dit que compte amb ells.

                       D' esquerra republicana, ja hauriem d'estar acostumats a que en faci una de calenta i una de freda. Tot i que sempre ha manifestat el seu suport a Mas, i manifesta voler la independencia de totes, totes, els darrers pactes que ha fet amb la colau a BCN, o amb Podemos al poble de Junqueras, que no ha volgut prometre el càrrec amb la formula de l'Ami, ens fan dubtar....En fi, Erc sempre sera Erc.

                       De tota manera, segueixo pensant, que una llista unica de pais, quan tocava, ens haguès estalviat tot això. perque les eleccions s´haurien fet abans de les municipals, i amb els resultats de les plebiscitaries a les mans, els tacticismes i partidismes, haurien anat d' un altre manera. Però com que això ja ha passat, i no podem tornar enrera, el que tinc clar és que el 27S, votarè la llista de pais, que sembla que farà Mas perque el que hem de tenir molt clar, és que primer toca Independencia i després dretes o esquerres. En aquest cas, l' ordre dels factors si altera el producte.


                                                                                                Ànec  Lluc