dimarts, 9 de juny del 2015

Girona F.C.......amb la mel als llavis....

El Girona Futbol Club, és un equip de futbol de la segona divisiò espanyola de futbol. En els seus 85 anys d'historia, mai ha aconseguit l'ascens a la primera divsiò. Ha estat a punt d'aconseguir-ho en diverses ocasions, però mai ho ha aconseguit. aquest any després de molt treball i esforç, semblava que seria la bona. Després de fer una gran temporada, va arribar a l'ultim partit de lliga, amb dos punts més, que el seu perseguidor, i l'unic que li podia arrebatar l'ascens directe, el Sporting de Xixon.

El Girona depenia de si  mateix, per pujar a primera. En tenia prou, amb guanyar els seu partit a casa, enfront el Lugo, un equip que és troba al mig de la clasificaciò, i que a priori no s'hi jugaba res. Per la seva banda el Sporting necesitava guanyar al camp del Betis, i que el Girona no guanyes el seu partit. Fins i tot, amb un empat, el Girona hauria pujat, si el Sporting no guanyava per més d'un gol de diferència.
El Sporting, va fer la seva feina, i va guanyar sobradament al Betis, que tampoc s'hi jugava res, perque ja és nou equip de primera des de fa unes setmanes, i no és que l'hi poses gaire dificil al Xixon, que va acabar guanyant per 0-3. Aixi doncs, els 3 gols de diferència, obligaven al Girona a guanyar els seu partit amb el Lugo.

A la primera part, els jugadors del Girona, van tenir moltes ocasions per deixar sentenciat el partit i asegurar-se l'ascens, però unes vegades per la manca de punteria dels gironins, i altres per la bona feina dep porter gallec, van fer que s'arribes al final dels 90 minuts amb 1-0, que donava l'ascens directe al Girona. Però com acostuma a pasar, en el temps de descompte, el Lugo aconseguia el gol de l'empat, i tirava per terra tota la feina feta durant tota la temporada. La decepciò entre jugadors i aficionats a la grada, era indescriptible. A la jugada seguent, el Girona, va marcar un segon gol, que de pujar al marcador, li hauria valgut al Girona per ser equip de primera. L' arbitre, però, va anular el tanto per fora de joc. Arràn d'aquesta jugada, el jutge de linia, va rebre un cop d'una ampolla plena d'aigua, i és va invair el camp, per lo que l'arbitre va decidir suspendre el partit, mentre s'atenia al jutge de linia. Poc després, van sortir a jugar els 40 segons que faltaven, però el resultat ja no va canviar. El Girona perdia aixi, la ocasiò més clara de pujar a primera, dels seus 85 anys d'historia.

Preguntat l'entrenador del Lugo, va negar rotundament que els seus jugadors tinguesin alguna " motivaciò especial" per guanyar al girona, en referència a les famoses "primes a tercers". Sobta molt, el canvi d'actitut, dels jugadors del Lugo, després del descans. Si a la primera part, no semblava que hi posesin moltes ganes, a la segona part, van lluitar fins a l' ultim minut. De fet el gol de l'empat, el van marcar al minut 93. Aquestes " ganes de guanyar " sembla ser que no les va tenir el Betis davant el Sporting, cosa que el mateix públic del Villamarin, els va recriminar amb xiulets.
Un cop acabat el partit, l'expediciò del Lugo, sembla que va tenir certs problemes per abandonar l'estadi de Montilivi, i van haver de ser protegits per la policia.

Sigui com sigui, ara el Girona ha d'oblidar com abans millor, la decepciò d'haver perdut la oportunitat d'ascens directe i centrar-se en els play-off, que és començaran a disputar aquesta setmana. És un altre oportunitat per pujar a primera divisiò, tot i que sera més dificil. La primera eliminatoria sera contra el Saragossa, i en cas de guanyar, s'haura d'enfrontar al guanyador de l'atre eliminatoria, entre Valladolid i Las Palmas.

Des d'aqui, desitjar al Girona, tota la sort que li ha girat l'esquena en aquest ultim partit de lliga, i tant de bò, l'any que ve, hi pugui haver un altre equip català a primera divisiò.