dissabte, 13 de juny del 2015

ERC-CIU ....Un altre de freda.....

              Va costar molt arribar a consensuar un full de ruta que signessin els dos partits majoritaris que, a priori, aposten per la independencia. Personalment, crec que la millor opciò era la llista unica i amb eleccions plebiscitaries, o com les volguem anomenar, a celebrar abans de les municipals. No va poder ser, perque no hi va haver forma de que és posesin d'acord.
Va arribar a un punt, on tot se'n podia anar a fer punyetes, i a ultima hora, i després de la intervenciò de l'ANC, Omnium i l'AMI, Mas i Junqueras, Erc i Ciu, van presentar conjuntament el full de ruta a seguir des d'aleshores i ,en cas de guanyar-les les forces sobiranistes, despres de les eleccions plebiscitaries, que el president Mas, va fixar pel 27 de Setembre. Molt llarg ens ho "fiaven". La Cup va dir que si afegia, amb algunes esmenes. Icv, Psc, C's i el PP, no només no s'hi afegien, sino que el consideraven una bogeria, a part d'il·legal.

              El proces rebia aixi una nova empenta, quan tothom és pensava que el "souffle" s'estava desinflant. Davant la inminent convocatoria d'eleccions municipals, Ciu i Erc, coincidien en qualificar aquestes eleccions com una primera volta de les autonòmiques del 27S. Els  independentistes, estavem convençuts, que s'havia de votar en clau sobiranista, perque la independencia i la creaciò d'un nou pais, ha de començar als ajuntaments. Jo també ho crec.
Amb més raò encara, quan dies abans de les eleccions, i a requeriment de Societat Civil Catalana, la Junta Electoral va fer despenjar les estelades dels llocs públics, per considerarlos símbols antidemocràtics. En alguns ajuntaments, van haver de ser els mossos, els que les despengesin. La Junta Electoral, però, no va seguir elmateix criteri amb els simbols franquistes que encara hi ha als nostres carrers.

              Un cop passades les eleccions, i fruit dels resultats, pocs eren els llocs on algun partit tenia majoria suficient per governar. S'havia de pactar. Durant la campanya, Erc i Ciu, van dir que és donarien suport, allà on fos possible, per tal d'aconseguir ajuntaments favorables al proces, i a la independencia de Catalunya. Doncs bé, res de res. A l'hora de la veritat, han prioritzat els interessos de partit, que els del país. Dos dels casos més clars, s'han donat a Barcelona i a Sant Vicenç dels Horts.

              A Barcelona, tot i que en un principi, Bosch va anunciar que una condiciò indispensable per donar suport a Ada Colau, que va ser la llista més votada, era que signés el compromis de sumar-se al full de ruta, i a l'entrada de BCN a l'AMI. De moment no ha fet ni una cosa nil'altre, i els socis de l'Ada a BCN en comú, que són Icv i Podemos, s'han declarat contraris a la independencia, i només estan a favor del dret a decidir, però per decidir-ho tot, diuen. Malgrat això, Erc votarà favorablement a la investidura de Colau, sense cap contrapartida i no descarten entrar al govern de la ciutat més endavant. Bosch ha dit que ho fan per responsabilitat, i que tenen el compromis, no escrit de que farà un full de ruta barceloní, i és sumarà al'AMI.

                A Sant Vicenç dels Horts, poble d'on sera alcalde Junqueras, Erc ha triat pactar amb Podemos, enlloc de fer-ho amb Ciu. Fins ara, Junqueras era alcalde amb Ciu i Icv. Podia haver seguit amb la mateixa coaliciò, perque Ciu te un regidor, igual que Icv, mentre que Podemos en te dos. Junqueras ha escollit Podemos, que no és independentista tal i com han afirmat diverses vegades els seus liders. Sense anar més lluny, el flamant escollit candidat de Podemos pel 27S, Albano Dante Fachin ha declarat, que és favorable al dret a decidir, pactat amb espanya i contrari a la independncia.

                A altres llocs, sembla que Ciu també ha decidit pactar amb el Psc, i fer la "sociovergencia", sense anar més lluny, a Blanes per exemple, i la veritat és que no acabo d'entendre res.
De debò no s'adonen Ciu-Erc que aquestes coses, només fan que donar municiò a aquells que disparen contra el proces ? . Si és una estrategia, per intentar sumar més, a vegades, aquestes estrategies acostumen a tenir l'efecte contrari, i sovint, aquell que intenta agradar tothom, acaba sense agradar ningú. I el proces ja te prou enemics, com per disparar-nos trets al peu. Clar, que per disparar-nos trets al peu, els catalans som uns cracks.

                 Hem d'entendre, que si no anem tots plegats, esquerres i dretes, de d'alt o d'abaix, no arribarem a " Itaca". I si no arribem a Itaca, ni més justicia social, ni beques ni drets ni res de res, perque mentre depenguem de Madrid només tindrem engrunes. I només podrem decidir amb que ens gastem aquestes engrunes. Ens haurem de governar en base a prioritats.

                 Estem a meitat de juny, mig juliol i mig agost, quasi be tothom esta de vacances, i el 27S, que sembla tant lluny, és a tocar. No veig cap campanya per explicar als indecisos les bondats de la independencia, que és el que necesitem per guanyar. O ens hi posem d'una vegada o ja podem plegar. Perque si el 27 S, no aconseguim una majoria sobiranista clara, haurem "begut oli".
De moment, però, veig als partits més preocupats per resultats personals o de partit, que pel país, i aixi no anem bé.


                                                                                                    Ànec  Lluc