divendres, 12 de juny del 2015

Ciutadans....(pels pactes els coneixereu.)..

               

                                                                               



                    Després de les eleccions municipals i autonòmiques a algunes CCAA, i degut al repartiment de vots, la governabilitat d'alguns ajuntaments i comunitats, depén dels pactes que és puguin arribar a fer, entre els diferents partits
A molts ajuntaments, és farà prevaldre, la norma no escrita de deixar governar a la llista més votada, tot i que en alguns, és donarà la circunstancia, de que no sera aixi, i és crearà una aliança, amb dos, tres, o més partits. És el cas, per exemple de Badalona, on Xavier Albiol, no renovarà l'alcaldia, ja que malgrat que els populars han estat la força més votada no han aconseguit ni tan sols l'abstenciò de ningú per poder governar.

                    A aquestes eleccions han concorregut dues formacions "noves" en l'ambit politic espanyol. Per una banda Podemos, de la mà de Pablo Iglesias, que a les autonòmiques andaluses del 22 de març, va treure un bon resultat, encara que no tant com preveien les espectatives i enquestes. Els seus 15 escons, però el feien decisiu, alhora de posibilitar la investidura de Susana Diaz, cosa, a la que s'ha negat repetidament. L'altre partit, era Ciutadans, d'Albert Rivera, que tot i portar alguns anys a la politica catalana, ara ha decidit fer el salt a espanya, i al igual que Podemos, el resultat a Andalusia amb 9 escons, obria unes grans espectatives a la resta d'espanya.Val a dir, que C's, també eren decisius per fer presidenta Susana Diaz, si s'avenien a pactar amb el Psoe, cosa que, com podemos deien que nanay.

                    Els dos partits emergents, podemos i C's, van fonamentar les seves campnyes, en ser la representació de la "nova" politica, que venia a substituir a la "vella". Podemos venia a substituir a un Psoe " encastat", i C's, pasaria a ocupar el lloc del PP, tot i que Albert Rivera sempre s'ha definit "ni d'esquerres ni de dretes". ( La veritat és que un bon numero de vots de C's, venen del PP.).
 
                     En el cas concret de C's, el discurs recurrent d'Albert Rivera i els seus, era la regeneraciò politica, amb politics de nou cunyo, que, a poder ser, haguesin nascut després del 78. Després ha resultat que a les seves llistes, ha colocat gent provinent d'altres partits i que porten tota la vida a la politica.També carregava fort contra la corrupciò, i parlava que amb ells havia començat el final del bipartidisme. Precisament una de les raons que esgrimia C's per no arribar a un pacte amb el Psoe andalús era que demanava l'escò de Chaves i Griñan, imputats pel cas dels ERES.
Ara s'ha demostrat, que tot aquest discurs, no era més que una actuaciò "cara a la galeria", que vistos els resultats electorals, molts s'ho han empaçat.

Al partit d'en Rivera, li ha faltat temps per deixar-se caure als braços del Psoe a Andalusia, tot i que res ha canviat, des de que votaven que NO a la investidura de Susana. Chaves i Griñan conserven els seus escons, i aquesta mateixa setmana, la policia ha detingut nous càrrecs de la Junta, enmerdats en els ERES. Des de C's, han intentat justificar el pacte, dient que el Psoe ha acceptat fil-parranda totes les seves exigencies..... Doncs el "cap" de Chaves i Griñan, no us els han donat....Per cert, tota la murga i denuncies que donava a Catalunya per les oficines que la Generalitat obria a l'exterior, i que C's volia fer tancar, acusant  Mas de malbaratament de diner públic, ara resulta que demana que Andalusia en pugui obrir 40 per fomentar el comerç exterior...( Les catalanes és deu pensar que són per ballar sardanes ).





                       



                                                         



                       A Madrid, C's també te la clau per fer possible la investidura de Cristina Cifuentes, aquest cop del partit popular. Tampoc els importa massa, que els populars madrilenys, estiguin de merda fins al coll, i fins i tot a la mateixa llista de la Cifuentes hi hagin colocat politics que estan imputats.

                       En una cosa no mentia el Rivera, quan asegurava que no eren ni de dretes ni d'esquerres. La prova és que, igual pacta amb el Psoe, que ho fa amb el PP. (Mentre no siguin nacionalistes catalans tot és bo.). Les cadires són les cadires, però si algú és va creure allò de la " regeneraciò politica, acabar amb el bipartidisme i la nova politica", heu de saber que us han ben enredat. Hem de donar gracies a C's, que a Andalusia i Madrid, segueixin manant els mateixos des de fa 30 anys, tacats de corrupciò fins al coll, i amb politiques velles de tota la vida. Esperem a veure que fa C's a Valencia. Per sort no són decisius a molts llocs, perque C's és " el canvi perque res canvií ". A Catalunya ja li haviem vist el llautò; ara li veuran arreu.....

                                                                                                  Ànec   Lluc