diumenge, 21 de juny del 2015

1, 2, 3,.....Les llistes bessones.......

                  Aquesta setmana, s'ha produit un fet, que si bé pot considerar-se com excepcional, també podem dir que no ha sorprès a ningú, o a gairebé ningú. Em refereixo, esta clar, a la trencadissa de la federaciò de Convergencia i Uniò. Era una ruptura anunciada, i potser si que per a alguns ha estat una sorpresa, no tan el fet de trencar-se, perque les desavinences entre convergents i unionistes ve de lluny, sino el fet en sí matèix, i que convergència donès el pas de trencar. Però com que aixo, ja ho he explicat en l'anterior article del bloc, pasem ara a veure que és el que pot pasar d'ara en endavant.

                  Molts pensen, de fet, diuen més que pensen, que Mas s'ha quedat sol, ara que ha partit peres amb Uniò. Clar que això ho diuen, curiosament, els contraris al proces, que fins fa poc, feien servir les desavenences entre Mas i Duran, per la batalla politico-dialèctica que tenia lloc al parlament o als pasadissos. Doncs, jo crec que és tot al contrari, i convergència i Mas al capdavant, podràn assumir plenament el compromis amb el full de ruta que es va signar al gener amb esquerra repúblicana de catalunya.

                  1 ) Com ha dit avui el president Mas, en un acte de convergència a Molins de rei, ha arribat l'hora de posar el turbo, i enfilar la recta final cap a les plebiscitaries del 27S. Per fer-ho, ha demanat a convergència fer un pas enrera, per poder fer una llista electoral, que si fins avui, haviem anomenat, "llista del president",i avui Mas, en un gest que l'honora, tot i que alguns hi veuran coses estranyes i mutius ocults, ha dit que enlloc de "llista DEL president", l'anomenem com "llista AMB el president".És un matis petit i potser insignificant, però és un gest, i en politica, els gestos són importants. Aquesta llista estarà formada per politics de convergència, llogicament, i altres persones de diferents ambits socials i politics de Catalunya. En un altre gest, ha manifestat que si la societat civil, dona un pas endavant, ell s'apartarà i no encapçalarà la llista, tot i que penso que és el millor lider que el proces pot tenir.......Ja tenim la primera.

                  2) La CUP, ja va manifestar des d'un primer moment,que ells farien la propia llista. Ja ho van deixar molt clar, quan fa uns mesos, i després de l'exit del "Butifarrèndum" del 9N, pel qual Mas, Ortega i Rigau estan imputats, es va intentar fer una "llista única de país", encapçalada o no pel president Mas, i amb la participaciò de l'Anc, Omnium, i altres entitats socials i que no va haver-hi acord, per dur-la a terme. Doncs bé, com deia, la Cup va dir que faria la seva propia llista, amb el punt programàtic de la independència, com a base. Després s'ha sumat i compromés amb el full de ruta, signat entre Cdc i Erc, al gener, encara que amb matissos. Fidel als seus princípis, no ha volgut saber res, d'altres formacions d'esquerres que se li han apropat, si no tenen la independència com a prioritària i irrenunciable.......Ja tenim la segona.

                  3 ) He deixat la llista de esquerra repúblicana de Catalunya la tercera, perque si bé en un principi, semblava que Erc, presentaria una llista de partit, al igual que la Cup, perque, com la Cup, va rebutjar la "llista única de país", que va proposar Mas, en el seu moment. Dic semblava, perque, en un article al diari "ara", Junqueras explicava la intenciò d' Erc, de presentar pel 27 S, una llista sense sigles, que agrupés les forces independentistes d'esquerres, que es podia anomenar "Aliança per la República". Hores més tard, el mateix Junqueras, desmentia que renunciesin a les sigles, però sí que volien agrupar a tota l'esquerra que aposta per la independència.( Ara matèix, no se qui pot ser aquesta esquerra, perque podemos, icv, psc, i proces constituent, han deixat clar que la independència, no és la seva prioritat, mutiu pel cual, la Cup no en va voler saber res. Arrufat va declarar que hi ha partits que fan campanya amb l'odi a Mas, i en fer-lo fora. ). Per acabar d'embolicar la troca, en unes declaracions a Singular Digital, Junqueras ha dit que el que pretenen amb la seva llista,"Aliança per la República Catalana", es implicar forces no-independentistes en el proces constituent, l'endemà del 27 S. Això, per més voltes que hi dono, no ho acabo d'entendre, però si ha de sumar, benvinguts síguin. També ha dit, que ha estat escollit per encapçalar aquesta llista d'esquerres.......Ja tenim la tèrcera.

                  1, 2, 3. Ja tenim les tres llistes. Però no són bessones, pensareu. Doncs no, no són bessones, i per una banda, és bo, perque són tres llistes que volen aconseguir el major nombre de vots per l'independentisme. Perque si és cert, que una és representativa de l'esquerra més ràdical, l'altre pot representar a l'esquerra més moderada, i l'altre pot fer-ho del centre-dreta, però totes tres representen als catalans que volem la independència, per dignitat, per historia, i per fer un pais nou, perque no ens puguin dir, que ni tan sols ho vam intentar. A mi personalment, em feia més pachoca una "llista unitaria", però un cop descartada aquesta opciò, tant se val que n'hi hagi dues, tres o quatre, el que és necesari es que el 27 S, la suma de totes elles siguin suficients, per poder iniciar el proces cap a la independència. A partir d'ara, les tres llistes també haurien de ser "bessones" a l'hora de fer campanya per convencer indecissos, i/o simpatitzants d'altres formacions, perque esta clar, que els necesitem a tots.

                                                                                                   Ànec  Lluc