divendres, 29 de maig del 2015

Xiular l' himne......

         
                                                                       



                S'acosta la final de la copa del rei, que una vegada més disputaran el Barça i l' Athletic de Bilbao. Més enllà del estrictament esportiu, tothom esta preocupat per si és xiularà l'himne espanyol, quan el rei d'espanya entri a l'estadi per presidir el partit i un cop acabat, fer entrega de la copa al guanyador. Des de que és va saber que Barça i Bilbao, serien els finalistes, ja és va desferma aquesta polèmica de si hi hauria xiulada o no.El darrer precedent d'aquesta final entre Barça i Bilbao, és va produir la temporada 2011-2012, i la xiulada va ser de les que fan època

                Aquest any, hi ha alguns factors que fan preveure que la xiulada encarà serà més gran. Serà la primera vegada que la final sigui presidida pel flamant rei d'espanya Felip VI, que va assolir la corona després de l'abdicaciò del seu pare. Pel mig tenim tot l'enrenou amb el proces sobiranista i el menyspreu constant a que Catalunya esta sotmesa per part de les institucions de l'estat.El govern del Partit Popular aprofita qualsevol excusa o pretext, per portar les lleis catalanes als tribunals. D'altre banda incompleix un darrera l'altre, els compromisos de financiaciò, sobretot en infraestructures.
Si afegim les declaracions d'alguns dirigents dels partits espanyols, i l'ultim atac a la llengua catalana, tenim un coctel explosiu, dificil d'aturar, tot i que tothom diu que s'hauria de separar politica i esport, la realitat és que tothom ho barreja i ho utilitza, segons li convé.

                  Per acabar-ho d'arrodonir, la final, al final és disputarà al estadi del F.C.Barcelona, o sigui que la xiulada esta assegurada.
La comissiò Antiviolencia, esta estudian imposar sancions "si és donen fets contraris a l'ordenament juridic". La federaciò espanyola de futbol, ho comunicarà per carta als dos clubs. El secretari d'estat de seguretat ha manisfestat que existira una responsabilitat individual de les persones que xiulin; o sigui que identificaran i sancionaran a tots aquells que xiulin, d'entre un aforament de 90.000 persones. M'agradarà veure com s'ho faran.
Per altra banda, hauran d'explicar als clubs, com poden evitar que els afeccionats puguin xiular dins el camp. És potimpedir l'entrada de patards, bengales, banderes i fins i tot ampolles o pancartes, però no li pots tapar la boca a ningú.Per tant, això tot aixó només són ganes de remoure el tema, i ja se sap que aquestes coses, com més és remenen, més pudor fan.

                  Al cap i a la fi, xiular l'himne quan entra el rei a l'estadi, no és res més que manifestar desacord amb la figura del rei,que per altre banda no ha estat escollit democràticament, sino impossat. En democràcia i en virtut de la llibertat d'expressiò hauria d'estar permés poder manifestar de forma pacifica, el desacord d'una part de la poblaciò amb una instituciò com la monarquia. Tot lo altre són ganes de buscar raons, i com passa sempre, la prohibiciò no comporta res més que fer-ho amb més ganes......Visca el Barça i Visca Catalunya.

                                                                                                        Ànec  Lluc

                 P.D. : La prohibiciò de xiular, és en si mateix un altre mutiu per xiular encara més fort. N'hi ha que tenen una visiò molt particular i sesgada del que és la llibertat d'expresiò, insisteixo una vegada més, manifestada sempre PACIFICAMENT.....