dimarts, 19 de maig del 2015

FAES.......la fundació d' Aznar..



               Moltes vegades hem sentit a parlar de la fundació FAES, i sempre la vinculem amb el partit popular. Aquesta vinculació resulta inevitable, si tenim amb compte que el seu president és Jose Maria Aznar, i la vicepresidenta Mª Dolores de Cospedal. (Blanco y en botella....).

                Però sabem realment que és la FAES ?....Per començar direm que Faes son les sigles de la fundació per l' anàlisis i els estudis socials. Així amb el nom no ens diu gaire cosa, però ve a ser una cosa així com el think-tank del Partit Popular. ( Un think-tank,o laboratori d'idees vicepresidenta, és qui marca les directrius a seguir.).
Doncs bé, la Faes és com deia una fundació, amb seu a Madrid, sense ànim de lucre, això ho diuen de totes les fundacions, però que com totes les fundacions, rep subvencions públiques, al marge de donacions particulars. Com ja he mencionat abans el seu president és Jose Maria Aznar, la vicepresidenta és Mª Dolores de Cospedal i entre els seus vocals hi ha reconeguts dirigents del Partit Popular, empresaris i economistes.

Va néixer l'any 2002, i va ser fruit de la unió de cinc fundacions, també vinculades al partit popular. En els seus estatuts és defineix com una fundació lliberal  "conservadora". El seu objectiu és el enfortiment dels valors de la llibertat, la democràcia i l' humanisme.Volen oferir una alternativa política al pensament socialista. Al'hora de la veritat, no és més que un organisme dedicat a marcar les pautes d' actuació i l' agenda política del Partit Popular. O sigui i per dir-ho ras i curt, perquè Aznar segueixi marcant la política del PP des de l' ombra.
Tal com diuen els estatuts, el president dirigeix l' activitat de la fundació i marca els objectius de cada àrea. El secretari general és l' encarregat d'executar aquestes directrius i coordina les àrees de treball.
Tot i que és sense ànim de lucre ha rebut quasi bé la meitat del total de subvencions que ha atorgat el govern espanyol. Segons els números que presenta la pròpia fundació, Faes hauria rebut des d' el 2003, uns 41 milions d'euros, entre subvencions públiques i privades i tot i que no volen desglossar les quantitats, el diner públic rebut pujaria a 30 milions d'euros, un 75% del total.

                Aquests dies s' esta celebrant el Campus Faes,on s'ha fet la proposta d' eliminar el salari mínim interprofessional, SMI, per considerar que 645€ /mes és excessiu. Faes també s'ha mostrat contraria a les subvencions que reben sindicats i partits polítics. Un dels membres del "patronat" de Faes, ha escrit un article, on demanava la supressió de totes les subvencions públiques, excepte les que és fan a fundacions....I és va quedar tan ample. Esperanza Aguirre també ha manifestat estar en contra de tot tipus de subvenció, tot i que ella segueix formant part del patronat de Faes, que n'ha rebut i en continua reben.

                Un dels últims escàndols en que ha estat embolicat Aznar i la seva fundació, perquè al cap i a la fi, es seva,tant que fins i tot és podria dir fundació Aznar, ha estat el cas del "petit Nicolàs". Segons sembla, Fran Gómez, que aquest és el nom autèntic del " petit Nicolàs ", és presentava com delegat de la fundació i actuava com a tal.Va establir contacte amb el rei Felip VI, amb el papa Benedicto XVI,Arias Cañete,Garcia Legaz...etc. Des de Faes han negat qualsevol relació amb Fran Gómez,però surt fotografiat en nombroses ocasions al costat del expresident. Sortia sovint assegut a la taula presidencial amb Aznar i fins i tot, el va presentar en alguna ocasió. El fet d'aquesta proximitat al expresident, ha estat qualificat com una " greu errada de seguretat ". Que pogués arribar tan a prop dels ministres i fins i tot el rei, deu ser una " altre errada".

                 Un altre assumpte que esquitxa la fundació Faes ( presumptament ), trobem també el "cas Palau", on presumptament, la fundació d'Aznar és va embutxacar 1.8 Milions d'euros per les obres al Petit Palau. ( Tot això ho diu la UDEF, tot i que no s'ha pogut demostrar amb probes.). Però si més no, resulta curiós, que la rama catalana de Faes, fos la que rebés les donacions més importants per part d'empreses, i mentre Millet era soci de la fundació. Curiosament també va ser en aquesta època quan el Palau va rebre més subvencions del ministeri de cultura, en mans del PP.

                  Faes torna a sortir esquitxat en el cas Gurtel, ja que segons la UDEF, va pagar a empreses de Correa, actes electorals del PP, per un total de 55.000 €, mitjançant factures falses. Naturalment des de la fundació Faes, s'ha negat tot, i si han reconegut les factures, però diuen que són factures per uns cursos de Principis i Valors Constitucionals.
Villar Mir president de la constructora OHL,ha reconegut haver fet una donació de 45000 € al any a la fundació d' Aznar, però no ha aclarit a canvi de que. Deu ser que és un gran altruista i va donant diners als "amics" sense esperar contrapartides. Ha desmentit però, haver fet cap donació al partit popular tot i que el seu nom surt als papers de Barcenas.

                Això és Faes, una fundació sense ànim de lucre, però que mou molts milions d'euros, i que si més no, sembla que és el bressol ideològic del partit popular,i últimament sembla que també el de Ciutadans, perquè segons sembla tenen els programes econòmics molt semblants per no dir calcats.
                                                                           

                                                                                                   Ànec  Lluc