diumenge, 3 de maig del 2015

Enquesta La Vanguardia.........

                Ahir dia 2 de maig,"La vanguardia" va publicar una enquesta,sobre intenciò de vot en unes eleccions catalanes.L'enquesta en questiò ha estat feta per l'empresa Feedback per La Vanguardia,els dies 27 al 29 d'abril,mitjançant un sondeig de 1000 persones.Vagi per davant, que jo no crec en les enquestes,ja que ultimament estan fallant moltisim.Només cal veure les últimes autonòmiques catalanes o més recentment les andaluses.Com deia,no crec en les enquestes,i no acostumo a tenir-les amb compte,però aquest cop,i davant l'interès i importancia que l'hi han donat alguns mitjans,aixi com Psc i PP,tot i que és foten una bona castanya,analitzarem una mica les dades,perque "grinyolen ".

                 El primer titular és que quasi el 50% rebutja l'acord sobiranista entre CDC i ERC.Bé,si entre les 1000 persones del sondeig,que m'imagino s'escullen per sorteig,no hi ha gent de CDC-ERC,pot sortir fins i tot un 100% de rebuig.Per contra,ens diu que un 40% si el recolça.Donarè per bones les xifres,però entre un 50 % i un 40% van 10 punts.Si com diu el titular " que el "NO" supera al "SI" en quatre punts,vol dir que hi ha gent que votaria "SI" però no dona suport a l'acord CDC-ERC i es em fa dificil de creure. (Crec que la CUP va dir que hi donava suport).
El segon titular ens diu que CIU-ERC s'allunyen de la majoria.Un altre vegada s'obliden de la CUP,que també formaria part de la majoria sobiranista.Però,mirem el sondeig i analitzem-ne les dades.
                                               


                       CIU - 35 o 36 ; en tenia 50,o sigui que perderia 14-15 escons.
                       ERC -26  o 27 ; en tenia 21,o sigui que guanyaria 5-6 escons.
                       CUP -10  o 11 ; en tenia   3,o sigui que guanyaria 7-8 escons  

     
                 Amb aquests resultats i agafan les pitjors opcions posibles,trobem que CIU 35 + ERC 26 + CUP 10 fan un total de 71 escons sobiranistes al parlament,majoria suficient per tirar endavant el proces que ens ha de portar cap a la independencia.Això amb els pitjors resultats obtinguts en aquest sondeig.
Des d'el PP,en coneixer aquestes dades,l'Alicia s'ha afanyat a dir que s'ha imposat el seny.Potser no s'ha fixat que el PPC és fot la gran patacada i perd 10 diputats,al igual que Psc que en perdria 7-8.ICV paga cara la seva indefiniciò i en perderia 5.
Val a dir,mirant els resultats,que si ens hi fixem,dels 14 o 15 que en perderia CIU,quasi tots van a parar a ERC i CUP.Potser vol dir que CIU no ha girat prou cap a l'independentisme...o si,o massa,ves a saber.

                De tota manera,i veient lo eufòrics que estan amb aquesta enquesta,els unionistes i els mitjans que els hi fan el "gara-gara" als partits espanyolistes,em pregunto si,ara que es veuen guanyadors  no serien capaços de autoritzar un referèndum,perque poden i ho saben,només és questiò de voluntat politica.

                Per acabar,donarè una dada que pot pasar desapercebuda però que per a mi,deixar clar,a quin perfil de gent pertanyen la majoria de les 1000 persones preguntades per fer el sondeig,i es que un 43% dels mateixos,no en tindria prou amb 68 escons al parlament que ja seria majoria,sino que haurien de ser els dos terços de la càmara.Com deia Shuster " no hase falta disir nada mas".                                      

                                                                                                                        Ànec  Lluc



P.D. : Marius,rei,un consell : cambia de cuiner,perque amb aquest ja no "colen" les vostres receptes.