dimecres, 20 de maig del 2015

Eleccions Municipals.....The show must go on......



                Aquestes eleccions municipals,estan resultant més entretingudes del que és normal.Els partits politics,al marge de les tipiques picabaralles entre candidats,estan donant tot un espectacle ja sigui a l'hora de confeccionar llistes,fent declaracions sense solta ni volta o per actuacions no gaire ortodoxes.

                Primer van ser les llistes fantasmes,on els partits,sobretot el partit popular i el partit dels socialistes de catalunya,feien llistes amb gent que no tenia res a veure amb el poble pel qual és presentaven,i fins i tot no el coneixien més enllà del que havien llegit a internet. També s'han donat casos de persones,que figuraven en les llistes de més d'un poble i fins i tot algun estava a llistes de diferents partits.
Desprès és va donar el cas,que a un poble de Burgos,Ciutadans havia inclos a la llista a quatre ancians sense el seu consentiment.Segons sembla,el candidat a l'alcaldia va demanar el DNI i la signatura dels iaios,però en cap moment els va informar de que el seu propòsit era inclourels a la seva llista.Avui hem conegut el cas d'una noia de Sabadell,que s'ha assebentat de que figura a la llista de Plataforma per Catalunya,perque un amic li ho ha dit al seu germa.La noia ha posat la corresponent denuncia al jutjat de guardia.
A Matarò ha estat la propia candidata al nº8 a la llista per Ciutadans qui ha abandona,no tan sols la llista sino també el partit,al llegir el programa i comprobar que és un partit de dretes,segons va manifestar ella mateixa a twitter.

               Sor Lucia Caram,ha denunciat que ha rebut presions del Vaticà,que l'ha cridat a l'ordre pel seu posicionament politic a favor del dret a decidir de Catalunya,cosa que hauria fet que el partit popular demanès a la santa seu,mitjançant els bisbes espanyols,que li toquesin el crostò.Fdez Diaz ha desmentit cap ingerencia en aquest assumpte,però tots coneixem la credibilitat del ministre.

               També s'ha posat al descobert que el partit popular ha intentat convencer ancians gallecs, mitjançant treballadores socials,perque depositin el vot al seu favor,i fins i tot els han ofert fer-ho per correu,i que elles s'ocupaven de tot.A altres indrets,la guardia civil investiga la possible compra de vots per part també del partit popular.En aquestes eleccions hi ha més trampa que cartrò. 

               Alguns candidats han volgut crispar la campanya,entràn amb una serie d'insults gratuits,fent-se retrets l'un a l'altre,cosa que ha portat a que diferents seus de diversos partits hagin patit atacs,pintades i fins i tot amenaces cap els candidats.Sense anar més lluny,un candidat de CIU va ser agredit a Barcelona mentre repartia propaganda.
Un candidat de Ciutadans a Manresa també va denunciar una agresiò a la parada del partit,tot i que després s'ha sabut que,segons els mossos,hauria estat una baralla,que ell mateix hauria provocat en fer un comentari racista cap a una menor.

               A Figueres tres militars espanyols,haurien despenjat l'estelada que onejava a la Rambla. Poc després van ser detinguts pels mossos,quan se l'emportaven.Sociètat Civil Catalana va demanar a la Junta Electoral Central  que s'havien de retirar totes les estelades dels llocs públics per evitar que tinguin algun tipus de repercusiò en les eleccions.La JEC els ha donat la raò i n'ha ordenat la retirada.Molts ajuntaments han manifestat que no ho compliran i les estelades continuaran penjades.Mentrestant SCC ha arribat a comparar,penjar estelades amb la pena de mort.L'ANC ha fet una crida a omplir els balcons d'estelades.( Jo ja n'hi tinc dues ).

              I es que a l'hora de fer declaracions,la candidata de ciutadans per Barcelona ha dit que "enderrocaria el born",la de Barcelona en comú vol "un port obert per la gent que mor al mar" o "fer fora la mafia"en relaciò a Ciu,i Ciu s'ha defensat dient que a Veneçuela hi ha més morts que a Iraq,el PP vol escombrar i netejar,etc..en fi,tot plegat un autèntic desgabell per veure qui la diu més grossa.

             Sigui  com sigui i a la vista dels últims aconteixements,a mi em queda clar que el dia 24 de Maig,els que volem i desitgem la independència,hem de votar en clau sobiranista, perque malgrat que els partits que no ho són,han dit repetidament que són unes eleccions estrictament locals,aprofitaran la més minima ocasiò per dir que el proces esta mort.Potser a la resta d'espanya no,però a Catalunya aquestes eleccions són cabdals per començar a decidir el nostre futur.De no ser aixi,si no aconseguim un triomf clar,els que estarem morts i enterrats serem els catalans,perque ens matxacaran i no faran presoners......


                                                                                                     Ànec  Lluc