dijous, 2 d’abril del 2015

El Procés.....un " mort " que fa por.....

               Són moltes les veus que darrerament parlaven de la "mort" del procés sobiranista,i ens oferien enquestes on és deia que l' independentisme perdía pistonada.Molts auguraven una gran castanya de Mas a les eleccions del 27 S que dia si,i altre també els contraris al procés s'encarreguen de dir que de cap manera seran plebiscitàries,sino que seran eleccions autonòmiques i prou.El caràcter plebiscitàri no és quelcom que algú pugui otorgar o treure,sino que vindrà donat pels resultats de les mateixes eleccions.

               Malgrat la "mort" del procès i la inutilitat del mateix,a cada pas que és dona en direcciò al 27 S,als espanyolistes els hi entra el "canguelo".Potser és que enlloc de "mort " el procés és com un zombi que en el fons els fa molta por.
Nomès cal veure les portades dels diaris,i les opinions dels " voceros "oficials del " reino ".Tota aquesta "patulea " de gent,que quan siguem independents tindràn un problema seriòs perque no podràn escriure/parlar de res.

"El País" qualificaba el full de ruta signat per CDC i ERC,pitjor que un atemptat democràtic i com un deliri sense paliatius.Per estar "mort"sona com a molt perillòs.En el seu editorial arriba fins i tot a dir que "votar ",va en contra dels drets dels ciutadans.A una dictadura potser si,però en democràcia,és l' essencia.Això és podia esperar de La Razon o el ABC,però no d' El Pais,tot i que fa temps que aquest diari no és el que era.

"El Mundo",per la seva banda diu en un editorial que el full de ruta és una manifestaciò de deslleialtat i un plantejament que és un xantatge emocional,i acaba repetin que quedarem fora de la UE i aillats politica i econòmicament.

              Rajoy en la seva linia habitual,s'ha limitat a dir que és un document que va en contra dels drets dels catalans,i dels 500 anys de feliç convivència plegats.L'Alicia s'ha afanyat a dir que "namès" és paper mullat,perque esta fora de la llei i és inconstitúcional i bla,bla,bla...la mateixa cantarella de sempre,però tot i aixi s'han afanyat a portar-lo a l'advocacia de l' estat per si és pot portar als tribunals....Perque serà ? .
Miquel Iceta també hi ha ficat cullerada (per no dir la pota ) i ha dit a Catalunya radio que "els impulsors del full de ruta van camí del precipici,i no sè si de la preso".També ha deixat clar que no donarà suport a una frustraciò cantada.

               Sigui com sigui i malgrat que tots donin el procés com a mort i enterrat,veient les reaccions de politics i periodistes,jo més aviat diria que cada vegada li escau més el nom de la pelicula de Ted Kotcheff  "Este muerto esta muy vivo"..........

                                                                                                                Ànec  Lluc